IBS attest – Identitets-, byggelinie- og servitutattest

I forbindelse med et byggeri er en identitets-, byggelinie- og servitutattest vigtig. Skulle der komme strid om servitutten, byggelinjen eller andet, så hjælper en IBS attest.

Skulle der være tale om at dit byggeri stoppes, så kan det være godt at vide om det er bygherre eller landinspektør, som skal kontaktes.

Hvad er en IBS attest?

IBS attest står for identitets-, byggelinie- og servitutattest.

En IBS attest udstedes af landinspektøren, men da der ikke findes nogle specifikke udformningskrav til denne attest, så skal bygherre være meget opmærksom på attesten.

Man skal være opmærksom på tinglyste servitutter, byggelovgivningens afstands- og højdebestemmelser.

Man skal være opmærksom på at det er bygherren, som er ansvarlig. Det er kan afvige, men det er oftest bygherre, som skal sikre sig at byggeriet er som det skal være. Det betyder bl.a. at dette overholder alle gældende offentligretlige og privatretlige bestemmelser.

IBS attest pris

Først og fremmest, så er det vigtigt at benævne at en IBS attest skal udstedes af en praktiserende landinspektør med beskikkelse, som kan fastlægge skel.

Baseret på vores beregninger vil en landinspektør samlede skelkonstatering, afsætning og IBS-attest pris ligge et sted mellem 4.795 kr og 15.250 kr.

Det er dog svært at give en konkret IBS attest pris, da denne ofte udregnes fra opgave til opgave, siden omfanget svinger meget.

Hos Geodatastyrelsen kan du finde en liste over landinspektører:

https://gst.dk/matriklen/landinspektoererhvervet/landinspektoerregistret/

Skriv et svar

nine − one =